معرفی اقدامات، فعالیت ها و برنامه های مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه
آقای دکتر محمد شرفی مدیر مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه علامه طباطبائی درخصوص این مرکز گفت: از زمان تأسیس تاکنون بیش از 650 عنوان کتاب منتشر کرده که قریب به 200 عنوان از این آثار تجدید چاپ شده است و چندین عنوان نیز تا بیش از 30 مرتبه تجدید چاپ شده که به عنوان کتاب درسی و مرجع علمی سایر دانشگاههای کشور نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیر مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه علامه طباطبائی بیان کرد: در زمینه نشریات نیز با همکاری گروههای علمی تاکنون بیش از 50 عنوان نشریه منتشر شده که در ارزیابیهای وزارت عتف در یک سال اخیر 13 عنوان نشریه برتر و در سطح الف و 21 عنوان رتبه ب و حدود 10 عنوان نیز در حال ورود به فرآیند ارزیابی هستند.
دکتر شرفی با اشاره به برنامههای مورد نظر برای ارتقاء انتشارات عنوان کرد: با توجه به سیاستها و راهبردهای اصلی دانشگاه مبنی بر مرجعیت علمی دانشگاه، مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه نیز به تبع آن، راهبردهای لازم برای حصول به این مهم را طراحی و در پیش گرفته است.
وی در ادامه افزود: در بخش نشریات در نظر داریم برای گروههای علمی فاقد نشریه، پروانه انتشار دریافت کنیم ولی مهمتر از آن توسعه کیفی نشریات در اولویت است که اقداماتی در این باره انجام شده و در حال برنامهریزی برای استاندارد کردن نشریات بر اساس مؤلفههای پایگاههای اطلاعات علمی معتبر بینالمللی مانند scopus و ISI هستیم.
دکتر شرفی با اشاره به برنامههای مورد نظر در بخش کتاب گفت: در این در بخش مواردی از قبیل سفارش و دریافت آثار درسی و مرجع بر اساس سرفصلهای وزارت علوم را در نظر داریم که برای دروس علوم انسانی و اجتماعی کشور، نیاز اساتید و دانشجویان را مرتفع کند.
مدیر مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه علامه طباطبائی افزود: همچنین به دنبال توسعه همکاری با انتشارات معتبر کشور مانند سمت، الهدی، مرکز نشر دانشگاهی و سایر دانشگاهها هستیم تا ضمن انتشار آثار علمی از ظرفیت همافزایی در سایر امور انتشارات استفاده کنیم.
وی با اشاره به راهبردهای در نظر گرفته شده برای سال 1402 در هر یک از فعالیتهای اصلی مرکز گفت: در بخش نشریات، راهبرد اول تدوین نقشه راه برای رؤیتپذیری نشریات در دو سطح داخلی و بینالمللی است که در سطح داخلی مواردی از قبیل ارتقا نشریات در رتبهبندیهای داخلی وزارت عتف و افزایش تعداد نشریات دارای رتبه الف، بهروزرسانی نشریات دارای تأخیر و زمینهسازی برای ورود این دسته از نشریات به فرآیند ارزیابی، ارتقا نشریات در رتبهبندی ISC و اخذ مجوز راهاندازی نشریات جدید بر اساس نیازهای علمی گروههای آموزشی در برنامه داریم.
دکتر شرفی ادامه داد: در سطح بینالمللی نیز دو موضوع نمایه بینالمللی نشریات از قبیل نمایههای تخصصی هر یک از رشتهها، نمایه اسکوپوس و ایجاد پروفایل شبکههای اجتماعی برای نشریات در جهت رویت پذیری و افزایش استنادها را در نظر داریم. راهبرد دوم عدم تمرکز و خودگردانی نشریات از طریق واگذاری امور مربوط به فرآیندهای اجرایی و مالی به دانشکدهها از قبیل پرداخت هزینهها را دنبال می کنیم.
وی با بیان اینکه در بخش کتاب راهبرد اصلی چاپ آثار مرجع، فاخر و ماندگار است، افزود: بازنگری آئیننامهها و فرآیندهای چاپ و نشر در جهت تسهیل و چابکی، افزایش کمی و کیفی تعداد آثار چاپ شده مرجع و درسی دانشگاه بر اساس خلأ موجود در هر رشته علمی، تسهیل و تسریع در چاپ آثار بهویژه برای اعضای هیئتعلمی ممتاز و سرآمد، همکاری با ناشران معتبر ملی و بینالمللی برای چاپ آثار مشترک، تنوعبخشی به محصولات و مدیریت هزینههای چاپ و نشر و چاپ الکترونیکی آثار از موارد مدنظر در این بخش از فعالیت های مرکز هستند. مدیر مرکز چاپ و انتشارات در پایان خاطرنشان کرد: مرکز چاپ و انتشارات بر اساس رسالت و برنامه راهبردی دانشگاه، همواره از ظرفیتهای علمی و حرفهای اعضای هیئتعلمی در تألیف و تدوین کتب درسی برای کسب مرجعیت علمی دانشگاه استقبال میکند.
نظر شما :