همایش بینالمللی با عنوان «رویکردهای نوین به ظرفیتهای دریایی و بندری»
در راستای همکاری دانشگاه با حوزه صنعت؛ دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می کند:
همایش بینالمللی با عنوان «رویکردهای نوین به ظرفیتهای دریایی و بندری»
اولین همایش بینالمللی با عنوان «رویکردهای نوین به ظرفیتهای دریایی و بندری» با هدف شناسایی و معرفی ظرفیتهای دریایی جمهوری اسلامی ایران به جامعه بینالملل و تقویت روابط دوجانبه و چندجانبه اول بهمن ماه سال جاری در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می شود.
به گزارش معاونت پژوهشی دانشگاه، دکتر مجیدرضا مومنی معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی و دبیر اجرایی این همایش گفت: این همایش با همکاری دانشگاه علامه طباطبائی و شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری و در راستای انجام ماموریت دانشگاه برای ارتباط با حوزه کاربرد و نیز عمل به رسالت دانشگاه در حل مسائل حوزه های مختلف و ارائه راهکارهای لازم برگزار میشود.
دکتر مومنی یکی از اهداف اصلی این همایش را بینالمللیسازی بنادر ایران و تبدیل آنها به حلقههای زنجیره ترانزیت جهانی برشمرده و تصریح کرد: توجه به موقعیت جغرافیایی ایران در چهارراه کریدورهای شرق و غرب و شمال و جنوب، این همایش میتواند به فعالتر شدن بنادر ایران در صحنه بینالمللی کمک کند.
دبیر اجرائی این همایش با اشاره به ضرورت آشنایی متخصصان صنعت دریایی بندری در عرصه بینالمللی با توانمندیهای علمی و اجرایی جمهوری اسلامی ایران در این حوزه افزود: استفاده از دانش و تجربه این افراد متخصص در حوزه دانشگاه و صنعت میتواند به شناسایی و تقویت ظرفیتهای دریایی کشور کمک کند و در نهایت به مقابله با تحریمها و ایجاد یک کشور تحریمناپذیر منجر شود.
به گفته دبیر اجرائی این همایش استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در بنادر و فعالیتهای دریایی از دیگر محورهای مورد بحث در این همایش است. وی تصریح کرد: برگزارکنندگان این همایش بر این باورند با برگزاری این گونه همایش ها و نشست های علمی می توان زمینه مناسبی برای هم افزایی میان استادان و محققان داخلی و خارجی برای کم شدن فاصله با استانداردهای جهانی در این عرصه فراهم گردد.
دکتر مومنی همچنین با بیان هدف گذاری برای تقویت روابط بین المللی و ارتقا کشورمان در حوزه دریایی و بندری افزود: در این همایش به چالشهای موجود در حوزههای فنی و تخصصی نیز پرداخته میشود و بر ضرورت تلاش برای کاهش فاصله بین ظرفیتها و عملکردهای کنونی تأکید میشود. با توجه به استعدادهای موجود در دانشگاهها و مراکز آموزشی دریایی، امید است که این همایش به تقویت روابط بینالمللی و ارتقاء جایگاه ایران در حوزه دریایی و بندری کمک کند.
لازم به ذکر است فنآوری های نوین دریایی و استفاده از هوش مصنوعی در صنعت کشتیرانی، اقتصاد دریامحور و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران، دیپلماسی بندری- دریایی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، منابع و سرمایه انسانی در صنعت دریایی و بندری جمهوری اسلامی ایران، تجارت و بازاریابی دریایی -بندری و نیز حقوق کشتیرانی، بیمه دریایی از محورهای این همایش است.
نظر شما :