گزارش برگزاری نشست آشنایی با سیاست‎ها و برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در دانشگاه

۰۵ خرداد ۱۴۰۴ | ۰۸:۴۶ کد : ۲۹۳۲۲ خبر روز
تعداد بازدید:۶۲
نشست «آشنایی با سیاست‌ها و برنامه‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان کشور» روز شنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با حضور معاون پژوهشی، جمعی از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و دانش‌آموختگان، در محل کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه برگزار شد.
گزارش برگزاری نشست آشنایی با سیاست‎ها و برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در دانشگاه

در این نشست، نمایندگان بنیاد ملی نخبگان با تشریح اهداف و رویکردهای بنیاد، به معرفی سیاست‌ها و طرح‌های حمایتی متنوع این نهاد پرداختند. بنیاد ملی نخبگان با چشم‌اندازی مبتنی بر نخبه‌شناسی، نخبه‌گزینی، نخبه‌پروری و نخبه‌گماری، تلاش می‌کند با شناسایی و توانمندسازی نخبگان کشور، زمینه اثرگذاری آنان در حل مسائل کلان کشور را فراهم آورد.

با توجه به تنوع مخاطبان بنیاد، شامل دانش‌آموزان، دانشجویان، دانش‌آموختگان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، طرح‌های مختلفی توسط این نهاد اجرا می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طرح جذب استعدادهای برتر (استخدام دانش‌آموختگان در دستگاه‌های اجرایی)،
  • طرح پسادکتری (شهیدچمران)،
  • طرح اجتماع اعضای هیئت علمی(طرح شهید بهشتی و هیئت‌های اندیشه‌ورزی)،
  • طرح حمایت از اختراعات و طرح تکریم مفاخر.

طرح‌های پژوهشی مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان در دو دسته کلی اولویت‌محور و تقاضامحور طبقه‌بندی می‌شوند. طرح‌های اولویت‌محور، طرح‌هایی هستند که براساس اولویت‌های پژوهشی استان‌ها تعریف شده و 80 درصد هزینۀ اجرای آن­ها مورد حمایت مالی قرار می‌گیرد. طرح‌های تقاضامحور نیز براساس تقاضای نهادهای دولتی و غیردولتی تعریف شده و 50 درصد هزینۀ اجرای آن­ها مورد حمایت مالی قرار می‌گیرد.

                                              معرفی طرح­‎های حمایتی بنیاد ملی نخبگان:

  • طرح جذب استعدادهای برتر یا دانش‌آموختگان

ارزیابی افراد در طرح جذب استعدادهای برتر یا دانش‌آموختگان براساس فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فناورانه، اجتماعی و فرهنگی انجام می‌شود.

  • طرح پسادکتری (شهید چمران):

هدف این طرح، ارتقا بخشیدن فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشجویان است. تسهیلات پیش­بینی شده در این طرح شامل کمک هزینه پسادکتری، کمک هزینه‌های فرهنگی و رفاهی نظیر وام مسکن، وام ازدواج و ... است.

  • طرح حمایت از استادیاران چمران:

عضو هیئت علمی در مرتبۀ علمی استادیار می‌تواند در 3 سال اول استخدام پیمانی خود در سامانه سینا درخواست داده و در این طرح شرکت نماید. ایشان باید مستندات و گزارش فعالیت‌های خود را در سامانه بارگذاری کند. تسهیلات پیش­بینی شده در این طرح شامل اعتبار پژوهشی، اعتبار تجهیزاتی، اعتبار شبکه آزمایشگاهی، کمک هزینه‌های فرهنگی و رفاهی نظیر وام مسکن، وام ازدواج و.. است.

  • طرح حمایت از اختراعات:

هدف طرح حمایت از اختراعات شناسایی و حمایت از اختراعات برگزیده است. تسهیلات پیش­بینی شده در این طرح شامل جایزه نقدی از طرف بنیاد ملی نخبگان و کمک هزینه‌ رفاهی نظیر وام مسکن است.

  • طرح اجتماع اعضای هیئت علمی (طرح شهید بهشتی):

طرح شهید بهشتی به‌منظور شبکه‌سازی بین اعضای هیئت علمی و اثربخشی آن­ها در حل مسائل کشور ایجاد شد. این طرح با محوریت اعضای هیئت علمی تشکیل شده و در آن مسائل بین‌ رشته‌ای مطرح است. از ویژگی‌های دیگر این طرح می‌توان به سیاست‌پژوهی، مسئله‌محور بودن و تمرکز بر مسائل واقعی اشاره کرد.

  1. فرایند جذب طرح پژوهشی بنیاد ملی نخبگان
  2. رصد و گردآوری مسائل از دستگاه‌های مختلف
  3. پالایش و داوری در کارگروه‌های مربوط ارجاع مسایل پالایش شده به شورای راهبری
  4. انتشار فراخوان

اعضای هیئت علمی بعد از مشاهده فراخوان، پیشنهاده‌ی خود را در سامانه سینا بارگذاری می‌کنند. این پیشنهاده‌ها در بنیاد ملی نخبگان بررسی شده و اگر پذیرفته شود به مرحله عقد قرارداد می‌رسد. اگر تمامی مراحل به درستی انجام شود، گواهی حسن انجام کار نیز صادر خواهد شد.

لازم به ذکر است بنیاد از طرح‌های خارج از فراخوان به شرطی که در راستای اولویت‌های کشور باشد، استقبال و حمایت می‌کند.

این نشست با استقبال شرکت‌کنندگان همراه بود و فرصتی ارزشمند برای آشنایی جامعه دانشگاهی با برنامه‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان فراهم کرد.

 

کلیدواژه‌ها: نخبگان


نظر شما :