نشست همکاری دانشگاه علامه طباطبائی و مرکز تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ

در نشست مشترک مسئولان دانشگاه علامه طباطبائی و مرکز تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در تاریخ 27/02/1404 که روز شنبه از ساعت 8 تا 9 صبح در دفتر معاونت پژوهشی دانشگاه برگزار شد، جزئیات همکاریهای پژوهشی در قالب «طرح جهاد علمی» بررسی و مصوبات کلیدی اعلام شد.
آقای دکتر سعید زندیه رئیس مرکز تحقیقات کاربردی فراجا
رئیس مرکز تحقیقات فراجا، با تأکید بر هدف طرح جهاد علمی مبنی بر حل مسائل کلان کشور، اعلام کردند نیازهای پژوهشی مرکز تحقیقات کاربردی فرماندهی تهران بزرگ به صورت مستقیم، بدون محدودیت مالی و از طریق معاونت پژوهشی دانشگاهها اعلام میشود. وی از حمایت مالی تا ۱۰ میلیون تومان برای پایاننامههای کارشناسی ارشد، ۳۰ میلیون تومان برای رسالههای دکتری (حتی در صورت پایان کار) و ۲۵۰ میلیون تومان برای طرحهای پسادکتری خبر دادند. همچنین بنابر اظهار ایشان، دانشجویان ذکور میتوانند پایاننامه خود را به «طرح جایگزین خدمت سربازی» تبدیل کنند و از پروژههای دانشجویی تحت عنوان «خدمت علمی» با مزایای مالی و تسریع فارغالتحصیلی بهرهمند شوند.
خانم دکتر ماندانا تیشهیار معاون پژوهشی دانشگاه
دکتر تیشهیار در این نشست با اشاره به ظرفیتهای منحصربهفرد دانشگاه علامه طباطبائی، بر نقش کلیدی دانشکدههای حقوق، علوم ارتباطات، علوم اجتماعی و پژوهشکدههای دانشگاه در حل مسائل کلان امنیتی و اجتماعی تأکید کردند. ایشان از برنامههای مشترک بینالمللی مانند همکاری با دانشگاه پواتیه فرانسه در حوزه روان شناسی جنایی و طرحهای پایلوت موفق نظیر کاهش مصرف مواد مخدر در میان دانشجویان دانشگاه با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر نام بردند. معاون پژوهشی دانشگاه همچنین از راهاندازی «شنبههای پژوهش» به عنوان فرصتی برای معرفی پروژههای کاربردی و جذب مشارکت نهادهای دولتی خبر دادند.
خانم دکتر حمیده عادلیان راسی مدیر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه
ایشان با مرور تجربه مشارکت دانشگاه در طرح جهاد علمی، پیشنهاد دادند تا نظام مسائل مرکز تحقیقات فراجا به عنوان نقطه آغازین همکاریهای آتی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین استفاده از ظرفیت دانشکده علوم اجتماعی برای آسیبهای اجتماعی، دانشکده حقوق برای اصلاح قوانین ملی و حوزههای دفاعی- امنیتی و دانشکده روان شناسی برای مقابله و پیشگیری از جرایم سایبری به عنوان ظرفیت های کلیدی در این همکاری پیشنهاد شدند.
آقای دکتر احمد غیاثوند عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی
ایشان با نگاهی جامعهشناختی، بحرانهایی مانند کرونا و تحولات سال ۱۴۰۱ را عامل دگرگونی ارزشهای اجتماعی جامعه دانستند و خواستار نقشآفرینی دانشگاه در «چابکسازی سازمانها» شدند. ایشان ایجاد حلقههای همکاری بین نهادی را راهکاری برای ترکیب مسائل عملی مراکز دولتی با پژوهشهای دانشگاهی توصیف کردند.
آقای یاسر اردستانی کارشناس مسئول مرکز تحقیقات فراجا
اایشان در سخنان خود بر ضرورت جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی به شیوه استادمحور و حمایت از پژوهشهای کاربردی تأکید کردند و برگزاری همایشها و تبدیل خروجی پژوهشها به توصیههای سیاستی را از برنامههای مرکز عنوان نمودند.
در پایان، مصوبات جلسه شامل ارسال نظام مسائل و کلیدواژههای پژوهشی فراجا به دانشگاه، نهاییسازی تفاهمنامه همکاری و انتخاب نمایندگان دو طرف برای پیگیری همکاریها اعلام شد. شایان توجه است که این همکاری با هدف تبدیل پژوهشهای دانشگاهی به اقدامات عملی در حوزههای امنیتی، اجتماعی و حقوقی و با محوریت حل چالشهای کلان کشور شکل گرفته است.
نظر شما :